Sa vedem prima data ce zice Legea Curtii Constitutionale:
Art.64. – Judecatorii Curtii Constitutionale sunt obligati:

a) sa-si indeplineasca functia incredintata cu impartialitate si in respectul Constitutiei;
  

b) sa pastreze secretul deliberarilor si al voturilor si sa nu ia pozitie publica sau sa dea consultatii in probleme de competenta Curtii Constitutionale;

e) sa nu permita folosirea functiei pe care o indeplinesc in scop de reclama comerciala sau propaganda de orice fel;
  

f) sa se abtina de la orice activitate sau manifestari contrare independentei si demnitatii functiei lor.


Apoi, sa vedem declaratiile dlui. Dorneanu de la B1TV:

Despre dosarul lui Dragnea:

“Așa a fost calificat. Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane, a angajat niște persoane la ea (Bomobinca Dragnea) deși n-ar fi lucrat. Păi asta e corupție? Asta e abuz în serviciu!”

Despre Kovesi si conflictul juridic între Parlament și DNA:

“Să spună, domne, merg ca să-mi arăt bunăvoința și respectul față Parlament, autoritatea suverană, supremă a poporului. Comisia și-a propus să afle dacă alte persoane, alte instituții s-au implicat. Ce costa să se ducă, să spună ‘m-am dus, nu am discutat nimic despre fraudă.”

Dincolo de faptul ca dl. Dorneanu alege sa coboare in platourile de televiziune, fapt care nu cadreaza nicicum cu inaltimea functiei sale, de presedinte al CCR, se vede clar ca judecatile CCR sunt compromise de partizanatele personale ale unora dintre judecatorii constitutionali, fosti politicieni. Din pacate, politizarea functiei de judecator constitutional duce la adoptarea de decizii care tin cont mai mult de persoane si nu textele de lege supuse judecatii.

Fata de cele de mai sus, consider ca dl. Dorneanu incalca inca o data legea de functionare a CCR, dupa ce acest fapt a fost constatat de Curtea de Apel Bucuresti (http://www.ziare.com/stiri/justitie/curtea-constitutionala-a-incalcat-legea-si-constitutia-instanta-de-judecata-confirma-abuzul-ccr-1483532 ) si ar fi oportun, desi deja prea tarziu, sa isi dea demisia.