Vrem profesionalism, competență și onestitate de la clasa politică. Sunt pretenții legitime, dacă ne gândim la toate privilegiile pe care le acordăm guvernanților noștri. Dar nu vor rămâne decât așteptări naive, dacă nu schimbăm politicienii. Nu putem cere profesionalism și onestitate de la incompetenții penali care ne-au condus până acum, nu?

După aproape 3 decenii în care aceleași partide conduse în același fel de oameni care par aceiași cu cei de dinainte de ‘89, cred că e momentul să schimbăm regulile jocului.

Nimeni nu ne-a întrebat dacă vrem ca această țară să fie condusă cu votul a 15% dintre cetățeni. Însă așa se întâmplă acum.

Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord ca un politician să ajungă primar chiar dacă procentele celor care nu-l doresc în funcție sunt mai numeroase decât cele pe care le obține el. Căci asta înseamnă alegeri într-un singur tur.

Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord ca vechii politicieni să aibă locurile din Parlament aproape rezervate, fiindcă pragul electoral ridicat împiedică noile partide civice să se facă remarcate.

Și pentru că USR e excepția care a reușit în 2016 să intre în Parlament în ciuda tuturor regulilor absurde impuse de PSD și aliații săi, e momentul să întrebăm: Vreți să schimbăm clasa politică și regulile jocului stabilite de ea?

Atunci semnați din nou alături de USR, așa cum ați făcut-o într-un număr impresionant atunci când ne-am aliat cu toții împotriva penalilor.

https://oameni-noi.ro/