Click pe acest link: Raport de activitate decembrie 2016 – iunie 2017.


Aud, de prea multe ori, intrebarea/repros – “Dar USR-ul ce face?”. Realistic vorbind, votul din decembrie 2016 nu ne-a oferit postura de a impune legi. Suntem in opozitie, probabil singurii care facem cu adevarat opozitie. Nu am renuntat la ideea promovata in campania electorala, aceea de a face un alt fel de politica, nu am negociat posturi caldute si avantaje in folosul propriu in schimbul voturilor din Parlament.

A fost un inceput de an tumultos, ne-am confruntat cu multe situatii dificile si am incercat sa va reprezentam cat de bine am putut in conditiile date.Astfel, prima sesiune parlamentara a fost pentru USR una mai mult reactiva si de acomodare. Am încercat sa decriptam mecanismele greoaie si obscure ale parlamentarismului romanesc. Am reusit, uneori, sa aducem la lumina diferite aspecte ale procesului legislativ si ale functionarii Palatului Parlamentului. Pe langa regulamente si legi, cutuma parlamentara joaca un rol important în a ascunde de ochiul public traseul unui proiect pana la a deveni lege, precum si de a ascunde numeroasele interese personale sau de grup care modifica normele si deturneaza nevoile societatii folosite initial drept argumente.

Imi dau seama ca este greu pentru o persoana obisnuita sa iasa din sfera informatiilor media cu care este bombardat zilnic si sa se informeze pe cont propriu pentru a afla ce face deputatul sau senatorul pe care votul sau l-a trimis in Parlamentul Romaniei in decembrie 2016. In ceea ce ma priveste, mi-am asumat rolul de deputat de Bihor cu gandul de a produce o schimbare si de a nu face politica asa cum am fost obisnuiti in ultimii ani: adica “m-ati votat, multumesc, ne vedem peste patru ani cand va voi cere, din nou, votul”. Dispun de un site, folosesc social media, ma puteti gasi la Cabinetul Parlamentar deschis in Oradea, puteti afla – din cateva click-uri – ce am votat, cum am votat, ce si cat am muncit, cum va reprezint. Va incurajez sa va interesati despre munca pe care o depun parlamentarii care va reprezinta, sa comunicati activ cu ei, sa le solicitati ajutorul sau sprijinul si sa-i trageti la raspundere atunci cand constatati ca nu va reprezinta corespunzator. In aceasta idee, la finalul primei sesiuni parlamentare, va prezint un succint raport de activitate asupra muncii pe care am depus-o in Parlamentul Romaniei.