COMUNICAT

26 martie 2019

Tripleta anti-justiție de pe lista PSD, răzbunarea lui Dragnea împotriva protestatarilor #Rezist

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, atrage atenția asupra celor 3 candidați eligibili de pe lista Partidului Social Democrat care vor forma tripleta anti-justiție din Parlamentul European.

„Apartenența la Partidul Social Democrat reprezintă în sine o declarație anti-justiție în momentul de față, însă există trei personaje politice aflate pe lista PSD pentru Parlamentul European care pleacă în Europa cu o misiune exclusivă și riscantă pentru imaginea României. Claudiu Manda, Cristian Terhes și Maria Grapini sunt, în ordinea poziției pe lista de candidați, cei trei politicieni care s-au remarcat recent doar printr-o agendă anti-justiție. Domnul senator Manda, în calitate de președinte al Comisiei de control asupra SRI, a rostogolit un fake-news veritabil, anunțând un număr ireal de cetățeni interceptați. Scopul domnului Manda, parțial atins, a fost crearea unei stări de empatie a cetățenilor induși în eroare cu penalii PSD interceptați de instituțiile statului. Ca de fiecare data, PSD, prin domnul Manda de această data, a încercat să-și transforme propriile probleme în problemele tuturor românilor. O astfel de manipulare ar compromite orice politician respectabil. PSD, însă, are alte standarde.

Domnul Terhes, pe de altă parte, nu vine din partid, ci de pe lângă el, fiind un personaj inventat de presa prietenă domnului Dragnea. Preotul sau presupusul preot Terhes (știm că legislația românească interzice preoților să se înscrie în partide politice) conduce un ONG fantomă, despre care jurnaliștii au relatat că nu are membrii declarați, sediul coincide cu locuința domnului Terhes, și, potrivit registrului ONG din California, are și activitatea suspendată. Cu sau fără ONG – fără reprezentativitate pentru comunitatea de români din SUA, însă – domnul Chris Terhes a fost o prezență constantă în emisiunile anti-justiție din România și un vocal adversar al statului de drept. Motiv pentru care îl regăsim pe un loc ultraeligibil pe lista PSD.

În ceea ce o privește pe Maria Grapini, e greu de înțeles obligațiile pe care PSD încă le mai are față de Dan Voiculescu, în condițiile în care trustului său de presă i-au fost oferite pozițiile 2 (Carmen Avram) și 4 (Cristian Terhes, pe filiera Mihai Gâdea) de pe lista pentru Parlamentul European. Prezența doamnei Maria Grapini pe un loc eligibil, inițial trimisă în PE pentru a fi îndepărtată din Guvernul Ponta, i-a consternat chiar și pe simpatizanții PSD care o asociază în mod firesc cu erorile gramaticale. Extrem de naivă în abordările sale politice și considerată benignă până nu demult, Maria Grapini s-a compromis ireversibil în Parlamentul European după episodul tentativei de fraudare a votului în defavoarea procurorului Laura Codruța Kovesi. Criticată constant de europarlamentari din alte țări pentru nivelul scăzut al dialogului și agresivitate față de ideea de stat de drept și justiție, singura consolare în cazul doamnei Grapini o reprezintă apropierea de finalul mandatului. Acum, PSD, într-o formă de sadism politic extrem de rar întâlnită, o retrimite pe Maria Grapini în Parlamentul European.

Așa cum se prezintă oferta PSD, pare mai degrabă o răzbunare împotriva cetățenilor care au protestat neîntrerupt pe durata acestei guvernări decât o listă de candidați la alegerile europarlamentare”, a declarat deputatul Dehelean.

Biroul de presă al deputatului USR Silviu Dehelean

26 martie 2019